2006/01/03

maasvallei verkocht


vandaag 29 sept 05 stond in hbvl, dat de maasvallei, de voormalige terreinen van center parcs in lanklaar, verkocht zijn aan de nederlandse groep teema international. het 250 ha grote gebied was nog altijd eigendom van scottisch & newcastle, de britse brouwerijgroep en eigenaar van center parcs. alleen het prup (provinciaal ruimtelijk uitvoerings plan} moet nog duidelijkheid brengen over het bestemmingsplan.

het mag merkwaardig heten, dat belgische grond, waarvan de staat en dus u als belastingbetaler de oorspronkelijke eigenaar bent, überhaupt verkocht mag worden, laat staan aan buitenlanders. alles onder het mom van het in evenwicht houden van de gemeentelijke (dilsen-stokkem) of provinciale (limburg) begroting. al eerder heb ik in mijn manifest gepleit voor het feit, dat grond ten allen tijde aan de overheid en dus ons behoort.

het getuigt volgens mij van onbehoorlijk bestuur, dat openbare bezittingen, die met belastinggeld worden gekocht en/of onderhouden, verkocht worden aan derden. zo werden afgelopen jaar een aantal “rijksgebouwen” en "erfgoederen” door de paars-blauwe regering verkwanseld om “onze” begroting in evenwicht te houden. in feite komt dit neer op een verkapte belastingverhoging van meer dan 1 miljard euro!