2008/04/03

rerum novarum

geachte moeder overste,

binnenkort krijgt u een nieuwe novice onder uw hoede. haar naam is mary ann en zij meent dat zij haar wereldse verlangens in uw klooster kan begraven. wij weten, dat niets minder waar is, maar daarom moeten wij haar nog niet desillusioneren, immers het is juist daarom, dat zij wil intreden in de orde omdat zij in haar seculier leven haar wereldse verlangens niet in orde kan krijgen.

zij heeft reeds gezondigd tegen het zesde en negende gebod en nu zij zelf geen maagdenslot meer draagt, wil zij zich een nieuwe kuisheidsgordel verwerven door in te treden in het noviciaat om zich geheel te wijden aan de heilige maagd maria en haar nieuwe heer jesus, eerst nadat zij zich van haar gerechte heer heeft laten scheiden en afscheid heeft genomen van al haar vrienden.

pastor jezubel zal in de wolken zijn met deze nieuwe discipel die van wanten weet en hij zal haar doen bekeren door het opleggen van zijn penitenties. dan zal zij als het ware non-stop de aflaten kunnen verdienen om het rijk der hemelen te mogen betreden. wilt u pastor jezubel ter zijde staan met alle mogelijke middelen opdat haar verlossing nabij moge zijn,


abt hiƫronymus