2006/04/03

microsoft en de privacy


het gaat duidelijk de verkeerde weg op met microsoft en baas bill$$ met die gates in zijn nieuwe besturingssysteem xp en zo. en sedert hij een contract heeft met george w. bush is er een nieuwe definitie van privacy gelanceerd met de snelheid van een raketwerper. het terrorisme moet met wortel en al uitgeroeid worden te beginnen met u. daarom is het nu volgens de ccbill$$_methode geoorloofd, dat zij wel in uw privacy mogen snuffelen, immers achter elke burger kan een terrorist schuil gaan. dus big brother is watching you, as you like it.

om het eigen falen toe te dekken, immers het windows besturingssysteem is zo lek (full of gates) als maar zijn kan, worden niet de echte boosdoeners aangepakt zoals de verspreiders van virus, mal- en spyware, maar de ontvangers daarvan, dus u. natuurlijk weet u, dat microsoft zijn eigen spyware integreert in zijn xp_systeem en microsoft_antispyware onder de goed uitgekiende naam van “better internet”. elke virus- en malware scanner zal dit bevestigen. het is zelfs hoogst waarschijnlijk, dat een aantal virussen door microsoft zelf op de markt worden gebracht.

momenteel is microsoft bezig met zijn microsoft netpassport beter te “beveiligen”. een eenvoudig paswoord van 6 letters, goed voor je hotmail account schijnt niet meer voldoende te zijn om in te loggen in je msn messenger, immers je moet daarmee het gevaarlijke web op. je moet dan je paspoort vernieuwen door een nieuw paswoord maken, dat niet op het oude mag lijken en het moet een zgn. “strong password” zijn. naarmate je de combinatie van grote en kleine letters, afgewisseld met getallen en speciale leestekens invult, geeft microsoft aan of je paswoord "bad, reasonable of strong" is.

met het reasonable password, mag je wel verder gaan, maar het wordt niet geaccepteerd, dus moet je weer opnieuw beginnnen en je verwacht natuurlijk je eigen account terug te zien, maar joepie, een verrassing van bill$$ met de bril, er staat nu de account van je vrouw of van je dochter op je computer. natuurlijk is het wel familie van je en wordt dus de privacy van het gezin niet geschonden, maar het zou toch gemakkelijker zijn voor ons als onze visionair bill$$ via direct-x zou zeggen, welk paswoord voor ons het meest geschikt is om te executeren.