2006/04/01

van wie is die kabel eigenlijk ?


er is dan ook maar niets, dat de belgische staat goed heeft gedaan in het verleden. neem nu de kabel. belgacom was vroeger een staatsbedrijf, dat instond voor telefonie en televisie. hiertoe moest belgacom de telefoonkabel en televisikabel distribueren en zogenaamd onderhouden . meer dan een halve eeuw heeft het gewone volk voor deze kabel moeten betalen en normaal gesproken is deze kabel dan ook van ons het gewone volk.

toen belgacom werd geprivatiseerd voor tijdelijk winstbejag van de overheid, zou de kabel nu het bezit van belgacom zijn! niets heeft belgacom gedaan om dit waar te maken. overal ligt er nog de ouderwetse aftandse kabel en nergens ligt er glasvezel, een grove nalatigheid van de kant van belgacom. dit maakt dat belgacom in wezen geen aanspraak meer kan maken op de kabel als zijnde privébezit.

willens en wetens word de toegang tot het netwerk van de kabel duur gehouden, zodat er van enige concurrentie geen sprake kan zijn. onderlinge afspraken tussen belgacom en telenet zijn gemaakt over de tarieven. internet en telefonie zijn belgië is het duurste in europa. gelukkig wordt er over deze materie geschreven in de media en ook europa zal belgië weer opnieuw veroordelen en wij zullen het gelag betalen.