2007/02/05

voor giselle

na een interne huishoudkundige opleiding in nijmegen aan het maternaat, gevolgd door een bijscholing aan de hoge hotelschool maastricht, kookt zij als geen ander voor fijnproevers van dis en drank. haar gerechten zijn niet alleen tongstrelend, zij is ook goed van de tongriem gesneden na een aanvullende opleiding in de bestuurskunde aan de universiteit van amsterdam.

jij bent niet alleen een gebrevetteerd uitbaatster voor anderen, maar ook moeder van mijn eerste kleinkind lisan, een blond engeltje van vijf jaar, een bengeltje waarvan jij af en toe van de kook raakt. het is bewonderenswaardig om je inzet te zien, te meer omdat een werkende en alleenstaande moeder het in deze maatschappij beslist niet gemakkelijk heeft.

lisan is gek op mijn jongste zoon roderick, die de kunst verstaat om haar te boeien zonder attributen ;) gezien het onorthodoxe en de rijke fantasie van roderick, verbaast mij dat eigenlijk niet en het is niet voor niets dat roderick de kunst verstaat om kleine vrouwenhartjes op hol te doen slaan. (ook bij de ouderen en oudjes doet hij het niet slecht). jong geleerd (jongleren) is oud gedaan.

ook moet ik je moed bewonderen, dat je niet bij de pakken blijft neerzitten nu je door het ambtenarenapparaat in het kader van bezuinigingen bent ontslagen. verstandig, dat je je richt op china, de grootste economische markt ter wereld door acupunctuur te gaan studeren, toch een beetje in de richting van het beroep van je vader, die ook graag speldprikjes uitdeelt.