2007/07/14

revalidatiekliniek hoensbroek


cardio-revalidatie was een onderdeel van de opleiding cardiologie en als zodanig werd ik daar eerst drie maanden geplaatst vanuit maastricht door dr bär, inmiddels prof.

het toeval wilde, dat de directeur van hoensbroeck dr jobse, een uiterst beminlijk man, die de opleiding voor revalidatie arts in handen had alsook de cardio-revalidatie voor zijn rekening nam, ernstig ziek werd.

er werd mij na overleg met maastricht een tijdelijke baan voor halve dagen aangeboden voor een termijn van 3½ jaar (omdat de aangewezen opvolger nog ruim 3½ jaar moest studeren) en aangezien ik nog niet direct een andere baan kon vinden omdat ik pas later begonnen was met de studie en dus al een stuk ouder, besloot ik om op deze aanbieding in te gaan. ik werd vergoed als waarnemend cardioloog met kleine praktijk en ik moet zeggen, dat ik daarover heel tevreden was.

inmiddels was al snel duidelijk dat het gezien mijn leeftijd (43 jaar) zeer lastig was om een baan in nederland te krijgen. het was in die tijd niet toegestaan om een privépraktijk in nederland te beginnen, dus zocht ik belgisch limburg af tongeren, st truiden, lanaken, leut, maaseik en bree om uiteindelijk in genk terecht te komen bij dr remans en zijn centrum voor gespecialiseerde geneeskunde op de weg naar as.

aan mijn zoektocht heb ik wel een aantal waarnemingen overgehouden zoals in het jacobus hospitaal te tongeren voor dr van wylick, het st. jansziekenhuis in genk voor dr eerdekens, het st. barbara ziekenhuis te lanaken voor dr. prihadi en het st. anna ziekenhuis in st. truiden voor dr peerenboom. ook zat ik een periode in de huisartsenpolikliniek van maasmechelen, de vaatkliniek van dr françois en later nog als consulent bij een groepje gynaecologen in antwerpen. bepaald stil gezeten heb ik dus niet.

het is ook in die periode geweest, dat ik begonnen ben met de acute of urgentie geneeskunde, waarmee ik startte in de st barbara kliniek in lanaken (juni 1995-jan 1999) omdat die kliniek vlakbij smeermaas was gelegen, waar ik toen woonde. vervolgens in het st salvator kliniek te hasselt (nov 2000-heden).