2006/05/10

de maatschappij belgië


of de vraag hoeveel is een burger waard, en dan bedoel ik niet bij mc donald's (daar krijg je tenminste nog waar voor je geld). eigenlijk is het om te huilen, dat ik deze vergelijking moet treffen. zoals u weet worden burgers beschouwd als werkvee (fee), dat gebruikt wordt om grote concerns als de belgische staat te verrijken en zoals altijd is ver- peioratief bedoeld. het is bekend, dat de belgië de laagste pensioenen in heel europa uitbetaald en het wordt tijd dat belgië onder de ontwikkelingslanden wordt geschaard. het minimum acceptabel inkomen om menswaardig te leven wordt heden ten dage berekend op 1350 € !! het is een regelrechte schande, dat mensen, die zich zelf heel hun leven hebben opgeofferd, een pensioen krijgen, dat vele malen lager ligt dan het wettelijk minimum leefloon. en de argumenten, dat zij heel hun leven hebben kunnen sparen raakt kant noch wal, de belastingdruk in belgië is de hoogste van europa. alles wordt bijna systematisch afgepakt van de onnozele burger.

om enkele voorbeelden te noemen: nergens is het levensonderhoud zo duur als in belgië: huur, telefoon, kabel, tv, gas, electriciteit, water, verzekeringen, belastingen op zaken, waar een normale burger recht op heeft. dit is heel simpel te verklaren door de bestaande en niet-gewenste structuren in belgië: het politieke landschap, vijf incompetente regeringen, verdeling van macht onderling - de onmogelijkheid iets te bereiken -, en het kostplaatje van de politieke partijen. er is weinig verschil meer met de vroegere communistische grootmachten. het ter beschikking staande geld wordt zo rap mogelijk over de balk gegooid, de rest wordt gebruikt voor de politiekers, die een riant leven lijden. discriminatie in belgië bestaat niet! maar er wordt wel onderscheid gemaakt tussen werknemer, zelfstandigen en politiekers. typische voorbeelden van "voorheen" belgische staatsstructuren zijn: belgacom met "hun kabel", die al 100x betaald is door de afnemers - met het excuus de onderhoudskosten en de kost van renovatie (glasvezel). electrabel, die nu zorgt voor "uw" energie, de transfer naar luminus etc.

de lijst van onnutte uitgaven van de belgische regering is legio en het begint al bij de kleuterschool (subsidies voor kleuters!), uitgaven voor hotelkosten voor azielige zoekers vanwege de incompetente regering. verkoop van eigendommen, die later worden teruggehuurd voor het dubbele bedrag. de belgische regering, die claimt, dat ze zo hard werken: ik heb nooit meer dan 5% bezetting gezien in de parlementen met uitzondering van peumans. omdat ze niets sinnigs kunnen doen, maken ze allerlei onnozele wetjes, om hun onmacht te demonstreren. het moest worden verboden dat ons gemeenschapsgeld gebruikt wordt om the partijen te financieren. geld van u en mij notabene! als het aan mij ligt komt er een nieuwe revolutie en een aangepaste electrische guillotine staat klaar. wij vergeten daarbij het milieu en de recycling niet; de koppen zullen gerecycleerd worden in de varkensfabriek en geëxporteerd worden naar "belgisch" kongo.

en hoe eerlijk is het als je heel je leven meer dan 60 uur gewerkt en het dubbele hebt betaald aan belastingen en sociale zekerheid, dat je maar voor de helft gewaardeerd wordt! geen wonder, dat de euthanasiewet is goed gekeurd en de aanvrager is meestal de belgische staat ;)