2006/05/06

hier word je vrolijk van


het wordt steeds moeilijker om positief tegen het leven aan te kijken. natuurlijk is het leven ingewikkelder geworden door de toename van het aantal bewoners van deze aardkloot, de multiculturele maatschappij en de hang naar luxe. het communistisch principe lijkt overwonnen, maar bij nadere analyse, blijkt dat het percentage eerder in toenemende mate gemeen goed is geworden. bijna parallel hiermee loopt de visie van het niet minder gezonde kapitalisme, dat meent aanspraak te kunnen maken op uw verworvenheden. om u op te vrolijken som ik een paar items op:

1. het gat in de ozonlaag wordt steeds groter.
2. de lucht wordt vuiler, co2 en dioxine uitstoot.
3. door het broeikas effect warmt de aarde op.
4. de noord- en zuidpool smelt, de zeespiegel stijgt.
5. de zee is een stort van chemicaliën, olie en pcb’s.
6. het leven in zee (plankton, (wal)vissen) sterft uit.
7. zuiver drinkwater wordt schaarser en duurder.
8. de ontbossing (regenwoud) is bijna volledig.
9. de zuurstof productie (leven) komt in het gedrang.
10. natuurrampen, overstromingen en bosbranden.
11. het land zit vol zware metalen en andere rommel.
12. er verdwijnen steeds meer diersoorten.
13. meer mensen leven onder het bestaansminimum.
14. door de stress ontaarden steeds meer mensen.
15. mensen zijn niet meer betrokken met elkaar.

het frappante is, dat het grote voorbeeld de politiek en maatschappij, de internationale concerns zoals oliemaatschappijen, beurzen en effecten- handel, vastgoedmakelaars, banken en het verzekeringswezen, de farmaceutische industrie en de mutualiteit ons brave burgers voorgaan in onnodig vergaren en verkwisting van middelen door uitermate slecht beheer en de wijze waarop zij zichzelf in stand houdt.

hoe onze maatschappij zorgt voor ziekte en pensioen, woning krot en huur, stookolie gas elektriciteit en water, telefoon tv en kabel, trein tram en bus, kortom onze elementaria. en hoe zij zorgt voor ons vermaak zoals godsdienst lotto en sport: voetbal wielrennen en tennis, autoracen f1 en moto-cross waarbij vervuiling onbelangrijk is.

hoe de politiek en de wetstraat meester is in het verdeel en heers principe om hun eigen falen toe te dekken ik noem het vreemdelingen beleid en vlaams blok, bhv en de koning, de auto en verkeersveiligheid en de gezondheidszorg. zij gaat in alle dossiers voor in discriminatie en houdt zich aan geen enkele afspraak op europees vlak en menen andere staten de les te moeten lezen.

hoe de open debatcultuur van de vld zelfs haar eigen lieden misleidt, een grotere potator als verhofstad en aberrante toneelfiguren als flahaut lamotte michel en reynders heb ik niet eerder gezien en wat dacht u van de klucht van de gucht? en kenmerkend is, dat zij zichzelf de beste vinden. dit is zo gek nog niet omdat het berust op een oud verdedigingsmechanisme, dat bekend staat als eufemisme.

waarom er vijf regeringen moeten zijn in belgië, waarom er zoveel geld van vlaanderen naar wallonië gesluisd moet worden, waarom chantage praktijken normaal zijn, waarom alle ministers bijbaantjes mogen hebben en de kamer commissariaten. waarom ministers zich niet hoeven te houden aan verkeersregels (omdat ze van de prins geen kwaad weten).

waarom de regering ons geld gratis weggeeft aan buitenlanders, kindergeld aan niet eigen kinderen, import van familie, oplichting dmv valse identiteiten bij ziekenkassen en ziekenhuizen en aan het buitenland, de renault fabrieken, sabena, dhl enz. geen wonder dat er zondebokken gevonden moeten worden roken, de auto, vlaams blok, cordon sanitaire en nederlanders?

waarom de regering veel te duur patrimonium koopt voor asielzoekers om ze vervolgens daar nooit te plaatsen, de boel op een mum van tijd laat leeg plunderen en verloederen, zodat het patrimonium nog maar een fractie waard is van wat het ons heeft gekost. waarom zij (ons) duur betaalde patrimonium verkoopt om de balans in evenwicht te brengen? definiëer staatsmaffia.

waarom de regering de essentiële zaken niet geregeld krijgt en ons terroriseert met allerlei onnozele maatregelen onder het mom van betrokkenheid. wat dacht u van flitspalen in vlaanderen, parkeerbonnen omdat je niet de nieuwste parkeerschijf gebruikt. natuurlijk gebeuren er minder ongelukken met al die rotondes en 30 km zones, wat dacht u van de kyotonorm en de auto?

discriminatie? ik krijg op mijn spreekuur een mijnwerker, die 35 jaar (10 jaar langer dan wettelijk) ondergronds heeft gewerkt met een pensioen van 32.000 bef/maand. een mijnwerker, die 6 jaar cadeau heeft gekregen (dus slechts 25-6 = 19 jaar heeft gewerkt) bij de mijnsluiting heeft een pensioen van 65.000 bef. jaja ze werken eraan.

discriminatie? hoe iemand een pensioentje heeft van 23.000 bef en zijn hele leven hard heeft gewerkt, een schande, hoe een vreemdeling al of niet met grote mond en zonodig nog de boel kort en klein komst slaan op sociale zaken 32.000 bef toegestopt krijgt. natuurlijk begrijpt de gewone burger dat niet, inderdaad een schande.

discriminatie? wist u dat er in wallonië helemaal geen werkzoekende bestaan, omdat aan hen door de waalse overheid geen werk wordt aangeboden, immers alle jobs staan op internet. derhalve worden er ook geen sancties uitgevoerd voor niet welwillende lieden. en hoeveel flitspalen staan er in wallonië? maar het geld van de vlaamse flitspalen gaat wel grotendeels naar wallonië.

ik betaal aan riziv 10.000 €/jaar x 25 = 250.000 € = 10.000.000 bef. dat bedrag is na 25 jaar 2 maal meer waard = 625.000 € = 25.000.000 bef en als zelfstandige krijg ik 23.000 bef pensioen. natuurlijk worden de door de regering geïnde bedragen niet gebruikt voor de pensioenen zelf. logisch toch? nu mogen wij zelf een extra pensioen opzij zetten, wat een luxe.

de belasting en vooral intussen de indirecte belasting is de hoogste in heel europa, en de regering is al op haar vingers getikt door europa. en over inflatie gesproken, de rentevoet staat al heel lang rond 3.5%, maar alle belastingen, die aangepast worden stijgen tussen 10 en 20%. hetzelfde geld voor privatisering van gas licht en water.

variatio delectat en je moet het niet altijd over de vreemdelingen hebben, alhoewel wij dit dagelijks op tv kunnen zien bij de gepleegde overvallen in het programma opsporing gezocht, en zeg nu zelf, de meeste lijken op morokkezen met bivakmuts, maar laten we voor de afwisseling eens onze vriendelijke noorderburen nemen, de nederlanders. wat is daar mis mee?

ik meen me te herinneren, dat marc van peel ooit heeft gezegd, liever met een turk op een eiland dan met een nederlander? en al die rijke hollanders in lanaken, die de grondprijs voor ons eenvoudige belgen opdrijven? en dan ook nog zo luid hun stem laten horen? taktisch gezien is het toch een goede zet om meerdere zondebokken te creëren.

leuk hoor, die vereenvoudiging van de belastingsaangifte van onze waalse minister reynders, die zo perfect belgisch spreekt. en hoe eerlijk is niet de fiscale amnestie voor rijken verlopen? minister generaal flahaut, die het brandwondencentrum doet ontbranden voor wallonië. belfast de snelle hulp voor vreemdelingen en de fn-fabrieken mikken op goede relaties. en wat te denken van minister demotte - hoe kan het anders een waal - die de gastroskopie voor zuurremmers opnieuw gaat invoeren, waarvan al bewezen is dit de staat miljarden gaat kosten? is hij zelf niet de niet te pruimen zuurpruim?

over het bankwezen en de verzekerings industrie kunnen we kort zijn. deze hebben in de loop der tijd hun duit bijgedragen met oplichting en fraude. en de cirk rond de euro en europa en de miljarden fraude, die daardoor mogelijk werd op gebied van landbouw en veeteelt om over de riante salarissen van (niet aanwezige) ambtenaren maar te zwijgen.

kortom laten we eerst eens onze eigen keuken op orde brengen, alvorens wij anderen als zondebokken bestempelen. kritiek is gemakkelijk en de problemen complex. maar de kunst is om door de bomen het bos te zien (ook al is meer dan de helft aangetast door de zure regen). maar wat ik niet begrijp is, dat wij dit soort regering nog gedogen. stem tegen! lees mijn manifest.

gek hè, nu ik dit allemaal kwijt ben, ben ik iets vrolijker geworden :)