2006/05/07

europa, europa, europa


wij weten inmiddels, dat het één maken van europa zijn kostprijs kent. als u dit nog niet heeft gemerkt in uw portemonnee, dan verdient u te veel en bent u bezig met het stichten van uw eigen imperium. sedert de val van de berlijnse muur is de ellende begonnen. niet alleen de muur werd steen voor steen afgebroken, maar ook het fundament van de duitse en onze maatschappij. oostduitsland bestaat officieel niet meer, maar in wezen is er vrijwel niets veranderd, anders bezoekt u maar eens dass alte ostdeutschland.

met het vallen van de muur en het communistisch bewind zijn de brokstukken in europa gevallen. de eersten, die europa binnen vielen, waren de hunnen, mensen, die landen achter het ijzeren gordijn zelf liever kwijt dan rijk waren zoals asocialen, gauwdieven, moordenaars, bankovervallers, huisplunderaars, carjackers en oplichters met andere woorden de oosteuropese maffia. de volgende groep waren de randfiguren, de mensen die in het thuisland moeilijk aan de bak konden komen en in europa hun geluk wilden beproeven.

de grootste stommiteit heeft europa (met name de politiekers) begaan door de massale toetreding van die oosteuropese landen toe te laten, waardoor niet alleen europees geld (van de burgers en niet van de politiekers) naar desbetreffende staten wegvloeit, maar ook goedkope arbeidskrachten uit het nabije oosten onze maatschappij invaderen en ontmantelen. inmiddels is de hele transportsector in handen van de polen. de transportfirma’s verplaatsen hun moederbedrijf van belgië naar polen, dezelfde trend geldt voor de bouwvakkers.

en de belachelijke blauw-paarse regering van verhofstadt maar zeggen, dat de mensen langer moeten werken, terwijl de oudere werknemers door hun bedrijven op straat worden gezet, omdat ze te duur zijn. ook de jongeren hier komen niet of nauwelijks aan de bak (en dus eerder in de bak). de 200.000 banen van de regering verhofstadt zijn alleen goed voor de politiekers, die de wijk nemen van de wetstraat in brussel naar het brussel van europa. tenslotte hebben zij een voorbeeldfunctie voor jan modaal: er is hen niets gelegen aan de binnenlandse politiek.

deze regering is niet verder gekomen dan uw belastinggeld op onbegrijpelijke manier te verkwanselen: de onnutte hervorming van de politie en rijkswacht, de hervorming van justitie, waar 55.000 strafzaken van vóór 1996 nog niet zijn afgehandeld en dreigen te verjaren oa als gevolg van de (nieuwe) franchimont-wet. de gewone burger en de automobilist is het doelwit geworden van deze regering. de verkoop van ons patrimonium voor 1 miljoen €, een begrotingstekort van 3,5 miljard €. het ocmw van st. truiden wacht al 3 jaar op 1 miljoen € van de federale overheid.

de onzinnige investering in het wegennet, die geen enkele soelaas heeft gebracht voor veiliger verkeer. eerst alle rechte wegen krom gemaakt, daarna overal hindernissen op de wegen geplaats, variërend van veel te hoge drempels tot en met betonnen palen. van alle kruispunten rotondes gemaakt, waar vrachtauto’s en dode hoekspiegels plezier van hebben. de 30-km zones buiten de schooltijden. de zwakke weggebruiker zwakzinnig gemaakt omdat deze zich nergens meer aan hoeven te storen. verkeersbelasting en verzekering dermate hoog gemaakt, dat velen zonder rijden.

het leuke van onze politiekers is, dat zij anderen het licht in de ogen niet gunnen. kijk naar de zielige vertoning van de belgen in het europese parlement en de afgang van onze minister van justitie marc verwilghen. op 4 oktober is er een nieuw prinsje geboren (emmanuël, een nieuw dotje voor de dotatie) en bestaat belgië 175 jaar (afgescheurd van de nederlanden) maar gelukkig is er ook door een belg een nieuwe mutant gekweekt: een roodborstje met oranje (in)borst. dit vogeltje lijkt mij bizonder geschikt als nieuw symbool voor belgië, waar geen haen naar kraait :)