2006/05/03

recht is recht, krom is krom


al eerder heb ik het gehad over discriminatie door de staat, die van zichzelf vindt, dat zij zo democratisch is. sprekende voorbeelden zijn de pensioenen voor mijnwerkers in categorieën. buiten het feit, dat de pensioenen niet geïndexeerd zijn, hetgeen betekent dat naar mate je ouder wordt, je meer wordt afgeschreven door de staat. dat is zeker toch geen discriminatie?

ook het cordon sanitaire van het vlaams blok door de regeringspartijen getuigt van discriminatie onder het mom van het beschermen van het vlaams belang ;) het argument, dat partijen, die discrimineren geen recht van spreken hebben lijkt aanvaardbaar op voorwaarde, dat de regering zelf haar kaken op elkaar houdt.

het is gênant om te zien, hoe journalisten het spelletje meespelen en zich als het ware opwerpen als de verdedigers van de democratie door mensen bij voorbaat de mond te snoeren en zich opstellen als inquisiteurs in naam van de democratie. vaak twee aan twee, zij aan zij, om andere personen lichtelijk te intimideren.

vandaag stond in hbvl, dat een zes jaar lange gijzeling niet mee telt voor het pensioen. als je jong bent en volgens de regels van de kunst zit zonder werk en ingeschreven, wordt het pensioen voor je betaald. als je ziek bent, sta je op de ziekenkas of volgens de regels na 1 jaar op de invaliditeit (ook hier werkt het niet democratisch) dan wordt het pensioen voor je betaald (betaald door ons en uitgekeerd door de staat).

maar als je zes jaar lang in libië vastzit, en dus niet kunt werken, dan kun je dus niet bewijzen, dat je 32 + 6 jaar hebt gewerkt volgens de minister van pensioenen bruno tobback. uiteindelijk werd de gijzelaar van de silco geruild voor de syriër said al nasser, lid van de palestijnse terreurgroep abou nidal, die slechts één joodje heeft doodgemaakt in antwerpen. gelukkig waren er ook zestien gewonden.

na zijn veroordeling zat hij in leuven centraal op kosten van de belastingbetaler. de regering heeft dus haar slag geslagen door houtekins zes jaar van zijn pensioen af te pakken en tevens te besparen op de kosten van said al nasser. beter hadden ze bij de ruil nog 6 x 2500 € kunnen bedingen (het zogenaamde achterstallige pensioengeld), tenslotte was said al nasser dat waard.

merkwaardig is, dat de kinderen van de in 1995 vermoorde veearts karel van noppen van de staat 42.500 € uitgekeerd krijgen, omdat de vier boosdoeners zelf dit niet kunnen betalen (insolvable zijn). of toch? want sinds wanneer betaald de staat schulden van burgers?

dat er bijna honderd (20%) mentaal gehandicapten met een iq lager dan 75 achter vlaamse tralies zitten, is een discriminatie uit noodzaak. gek, dat ik mij meen te herinneren, dat dit voorheen ook in het arme roemenië het geval was, het roemenië, dat wij laten wachten in het voorportaal van het democratische europa.