2008/08/08

brusselmans


hooggeachte gravin emmein,

fijn, dat u morgen naar brussel-stad mag gaan met de man, die heel wat van plan is, kortom brusselmans. ik heb vernomen, dat u met uw gevolg uw intrek neemt in het roemruchte meer dan vijf-sterren hotel in windsor-stijl genaamd conrad, gelegen op de avenue louise.

ik zal u met genoegen ceremonieel laten ontvangen voor de lobby van de hotellerie door mijn gehoorzame livreier george, een bantoe-bruine neger, gekleed in afstekend goudgeel corduroy met een deftige hoge hoed.

hij zal uw reiskoffers naar uw verblijf laten brengen en u vergasten op een kopje koffie met toebehoren. nergerzoenen komen per definitie niet in aanmerking. de koffiebonen heeft hij vers geplukt en gebrand.

inmiddels zal hij de calèche laten voorrijden, opdat uwe gena zich onverwijld kan laten rijden naar ene nieuwe stadstraat in het centrum, alwaar u uwe inkopen kunt laten doen door sarah van oom tom.

verder bent u mijnentwege van harte uitgenodigd op het grande diner du gala, waar u met uw gemaal met alle beschikbare égards en honneurs tegemoet getreden zult worden. u wordt met champagne besprenkeld en met wals-noten gestreken door ons beroemd huis orkest.

indien u wenst te walsen, adviseer ik u als “connaisseur”, enige luchtige onderkledij van het gerenommeerde merk huize string. ondertussen zullen wij den inwendige mensch verzorgen met uitgelezen toespijzen. ons huispersoneel en medische staf staan tot uwer beschikking.

indien gewenst kunnen wij merlijn vragen u iets voor te toveren. een andere optie bestaat uit het bestellen van een moderne breughel, die uw verfijnde gelaatstrekken op geschept papier zal vastleggen.

inmiddels groet ik u en uw gemaal en wensch u beiden een aangenaam verpozen.